خانه / دسته‌بندی نشده / تهمت، ایمان را آب می کند همچنانکه آب نمک را.

تهمت، ایمان را آب می کند همچنانکه آب نمک را.

چیزی که در بین برخی از مسلمانان بصورت رایج انجام می شود و کمتر به آن به چشم خطا و گناه، نگاه می شود، پشت سر دیگران سخن گفتن است که اگر در آنان باشد، غیبت و چنانچه در آنان نباشد، تهمت محسوب می شود. انسان گرسنه تلاش می کند خود را به غذا برساند آن هم چه غذائی؟
غذائی که از گوشت بدن مرده ی برادر اوست. می گویند مرده، بخاطر اینکه فرد غیبت شونده، جهت دفاع و اثبات و احقاق حقش حضور ندارد و تهمت نیز گناهی دردناک است زیرا هنگامی که آبروی فرد ریخته می شود با هیچ چیزی جمع شدنی نیست، مثل لیوان آبی می ماند که بر روی زمین ریخته شود و به هنگام جمع کردن آن با کلی پرز و آشغال با مقدار کمی آب جمع می شود که اصلا قابل استفاده نمی باشد.
این گناه که در روایات و احادیث ما مسلمانان از گناه زنای با محارم هم بالاتر محسوب می شود بر سر سفره های غذا، در گپ های عصرانه و شبانه، به هنگام آشپزی و یا حتی به هنگام شیر دادن فرزندان و…انجام می شود که اثر وضعی نامطلوب، آمیخته به حرام و غیر قابل برگشت با خود به همراه دارد.
دقت و محافظت از اعمال خوب و خیراتی که انجام می دهیم جزو کمترین افعالی است که یک فرد هوشیار به آن توجه دارد.

مراقبت از دینی که بخاطرش خون ها ریخته شده و سرها بر دار رفته، از وظایف اصلی ما مسلمانان است در حالیکه قابل ملاحظه است که در کشورهای غربی، الگوهای متعدد اخلاقی در همین مضامین، طرح ریزی و پیاده سازی شده و در حال انجام است.
بنابر این دعوت و سفارش به پرهیز از بد اخلاقی بخاطر دنیا بخیری و تلف نشدن عبادات و نیایش های ما بوده است. بهتر است به آن دقت کنیم.

خداوند ما را از پرهیزگاران قرار دهد. آمین.

درباره ی سعیده جعفری راد

رشته تحصیلی: دکتری تخصصی مدیریت دولتی گرایش خط مشی گذاری عمومی

همچنین ببینید

متانت با اطاعت، نجات از ذلت

همواره تاریخ و روزهای متفاوت در تاریخ ماندگار خواهند شد. روزهای سال، به طور طبیعی و به خودی خود همه مثل هم هستند؛ این انسانها، اراده‌‌‌‌‌ها و مجاهدتهاست که یک روزی را از میان روزهای دیگر برمی کشد و آن را مشخص می نماید، متمایز می کند و مثل یک پرچمی نگه می دارد تا راهنمای دیگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - فی نفسه با روزهای دیگر فرقی ندارد؛ این حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز جان می دهد، معنا می بخشد، او را تا عرش برین بالا می برد؛ این مجاهدت های یاران حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز، اهمیت می بخشد.همواره در شرایط سخت است که تشخیص کار، دشوارتر می شود. البته خدای متعال همیشه با فرستادن راهنما و بینه حجت را تمام می کند. مثلا هر چند ما هلال شب اول ماه را نمی بینیم اما هلال وجود دارد و هست. باید چشم را باز کرده و با دقت نگاه کنیم و از تمامی امکانات استفاده نمائیم تا بتوانیم این حقیقت را که خداوند متعال در مقابل ما قرار داده است، ببینیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *